begeleiding
bij ingrijpende
veranderingen

Lonneke van Bijnen

Hallo! Ik ben Lonneke van Bijnen, 38 jaar, verloofd met Koen, moeder van Jip en Tibbe en woonachtig in De Meern. Al ruim 16 jaar werk ik met gezinnen, stellen, ouders en kinderen die heftige veranderingen en verlies meemaken in hun leven.

Ervaring

Al jaren help ik gezinnen om samen om te gaan met moeilijke situaties. Samen is belangrijk voor mij, want ik ben ervan overtuigd dat als je problemen samen aanpakt, je de situatie kan veranderen. Dat hoort ook bij het psychosociaal werken en het systemisch werken: wat er in iemands hoofd speelt, heeft ook invloed op diens omgeving en andersom. Problemen spelen zich niet geïsoleerd bij één persoon af en de oplossing dus ook niet.

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen (echtparen en kinderen) en in verliesbegeleiding. Dit heb ik onder andere gedaan tijdens mijn werk als maatschappelijk werker bij verschillende revalidatie-afdelingen (Hoogstraat Revalidatie, UMC Utrecht), binnen een Mytylschool en als ouderbegeleider bij een medisch kinderdagverblijf.

Gedurende mijn loopbaan heb ik gezien hoe groot de impact kan zijn van een (onverwachte) grote verandering op partners en gezinnen. Door aandacht te geven aan gevoelens en ervaringen, door te kijken wat iemand nodig heeft en met een breed repertoire aan kennis en werkvormen, help ik stellen en gezinnen om de volgende stap te zetten naar hernieuwde energie en balans in hun veranderde situatie.

Mijn specialismen en kennis zijn met name:

  • Systemisch werken & coaching/begeleiding vanuit systemisch werken.
  • Verlieskunde/ rouw- en traumaverwerking
  • Seksualiteit en intimiteit
  • Ouderbegeleiding
  • Familie- en systeemopstellingen

 

Om mijn kennis en werkvormen actueel te houden volg ik regelmatig scholing. Ook ben ik lid van de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk. Mijn volledige cv kunt u hier vinden op mijn LinkedIn-pagina.

2016 Scholing Systemisch werken, Bert Hellinger Instituut.
2014 Coachingstraject systemisch werken, BTS
2014 Cursus systemisch werken bij K. Bonda, Kind en Ik
2012 VO Verlieskunde, Herman de Mönnink
2007 Ouderbegeleiding, Interactieacademie Antwerpen
2000 Maatschappelijk werk en dienstverlening, Hogeschool Brabant, Breda

  • Diverse trainingen bij het Integraal Kankercentrum Nederland.
  • Verwerking bij getraumatiseerde kinderen en jongeren.
  • Diverse trainingen bij Transact Landelijk Expertisecentrum

2016 – heden Werkzaam als maatschappelijk werker bij UMC Utrecht, team oncologische revalidatie en revalidatie na trauma.

2015 – 2016 Revalidatie maatschappelijk werker, revalidatiecentrum de Hoogstraat afdeling dwarslaesie en Neuromusculaire Aandoeningen en ALS expertiseteam.

2009 – 2015 Revalidatie/medisch maatschappelijkwerker, Ziekenhuis Bravis en Mytylschool Roosendaal. Kinderrevalidatie (vroegsignalering, ouderbegeleiding) en volwassenrevalidatie (oncologie, CVA, trauma).

2007 – 2009 Ouderbegeleider, Horizon Jeugdzorg

Mijn volledige cv kunt u hier bekijken op mijn LinkedIn pagina.